Rejseplanen på Google

25-05-10

tags: Google Data

Rejseplanen har gennem længere tid arbejdet sammen med Google om at gøre det muligt at planlægge sin rejse i Google rejseplanlægger Google Transit og samtidig gøre rejseinformation (stoppestedsplacering, næste afgange etc.) tilgængeligt eks. på Google Maps.

I dag er dette nu blevet muligt og Google's brugere kan således finde rejseinformation på alle Googles platforme. Specielt Google Maps og de forskellige mobile services som Google arbejder med forventer Rejseplanen at være med til at gøre rejseinformation tilgængeligt for endnu flere brugere og potentielle brugere af kollektiv trafik.

Du kan selv se hvordan det fungerer her: maps.google.dk

Dette er første skridt på vejen med en strategi om at gøre data mere og mere tilgængeligt. Rejseplanen er igang med interne afklaringer evt. om at åbne endnu mere op, såfremt der er positive erfaringer med samarbejdet med Google. Hold dig opdateret på denne side omkring de fremtidige muligheder for brug af Rejseplanen data.

 

Digitale afgangstavler

10-02-10

Rejseplanen er ved at udvikle et system der gør det muligt at generer en afgangtavle til visning på en hvilken som helst skærm, f.eks. i en reception, i et storcenter, et bibliotek, på en skole etc.

Skærmen baseres på Rejseplanens data og er webbaseret således at alt der er behov for at vise den er en skærm (så der er noget af vise den på) og en internetopkobling og en browser (så vi kan sende informationerne til skærmen) og selvfølgelig noget strøm til skærmen ...

De digitale afgangstavler er rettet mod professionelle brugere og kræver at vi opretter selve indholdet - dvs. bestemmer hvad der skal vises (stoppestedet / stationen etc.).

Det er gratis - alt du behøver hvis du har en skærm du gerne vil vise det på er at kontakte os for mere information. Du kan skrive til: jah@rejseplanen.dk

Se et eksempel på en skærm her

 

Opdatering til Rejseplanens iPhone App

08-12-09

tags: Applikation iPhone Mobil

Rejseplanen har netop fået en længe ventet opdatering igennem Apple nåleøje til AppStore. Det har taget godt og vel halvanden måned for Apple endelig at godkende opdateringen og den skulle nu løse de problemer som nogle brugere tidligere har haft omkring crash etc.

Er der nogle der fortsat oplever problemer så må I endelig kontakte os så vi kan afhjælpe problemet.

 

 

BilRejseplanen

12-11-09

tags: Miljø Bil

Rejseplanen.dk og Vejdirektoratet er gået sammen om det fælles projekt BilRejseplanen, der i dag lanceres i en testversion. Den nye rejseplanlægger giver bilister et realistisk billede af transporttiden, der særligt omkring de store byer kan variere endog særdeles meget afhængig af, om man starter bilen i eller uden for myldretiden.

Sammenlign bil og kollektiv trafik

Du har mulighed for, med ét enkelt opslag, at sammenligne rejsetid, rejsepris og CO2-belastning, hvad enten turen fra A til B foregår med bil, kollektiv transport eller en kombination af disse transportformer via fx bil eller cykel til stationen.

Rejsetiden er ikke bare et standardtal baseret på rejselængden og max hastigheden på vejtypen som det er tilfældet på stort set alle bilplanlæggere på nettet. På BilRejseplanen er der lagt historisk data - samlet sammen ved at måle den faktiske hastighed på vejene fordelt over forskellige tidspunkter på dagen - ned i selve beregning. Og rejsetiden for bilen variere derfor afhængigt af om du søger en søndag eftermiddag eller mandag morgen i mylretiden.

Du kan selv prøve BilRejseplanen her.

 

Rejseplanen iPhone applikation

22-09-09

tags: Applikation iPhone Mobil

Rejseplanen har netop nu lanceret sin egen gratis iPhone applikation som kan hentes gennem Apples App Store.

Applikationen har mange af de samme funktionaliteter som du finder på www.rejseplanen.dk, men kan også bruges med iPhones GPS og kan dermed nemt finde de nærmeste stoppesteder eller den hurtigste vej hjem.

Der er indtil nu mere end 45.000 downloads af applikationen og tallet stiger stødt. Det betyder dog ikke at vi ikke vil fortsætte udviklingen - vi samler naturligvis løbende op på bruger feedback og relevant input. Og der vil fortsat komme opdateringen til applikationen.

Du kan se mere information og hente applikationen her.

Der findes også en række forskellige andre applikationer der bruges geokoordinater fra Rejseplanen (læs hvordan du selv kan få fat i dette data her). De fleste af disse kan du finde under kategorien "Travel" i App Store.

Har du kommentarer eller idéer til den videre udvikling af Rejseplanens applikation eller andet i forbindelse med iPhone, er du velkommen til at kontakte os.

Du kan selvfølgelig også bruge vores mobile version af Rejseplanen - mobil.rejseplanen.dk på din iPhone gennem din Safari browser.

 
CMS - Content Management System by SiteLoom